My Hyperspace Kinaesthesia 4

La cererea participantilor, Arhipera organizeaza a patra editie Hyperspace, formata din trei ateliere in datele de
28 iulie, intre orele 19-22
29 iulie intre orele 14-17
30 iulie intre orele 14-17
unde: Good Mood Dance Studio, str. Hagi Moscu Maria, nr. 5, 011153 Bucuresti, Romania

Acest atelier face parte dintr-o serie care exploreaza notiuni stiintifice si generatoare de creativitate, toate acestea aplicate corpului in miscare. Miscarea este un simt? Cum interactioneaza acesta cu celelalte simturi? Cum poate miscarea activa/declansa alte arii cerebrale?
Vom explora impreuna cum:
– miscarea si perceptia se activeaza simultan la nivelul sistemului nervos
– antrenarea sensibilitatii amplifica resursele infinite in noi.
-interspatiul este relatia dintre noi insine si spatiul extern. Ne folosim in orice secunda de structuri care sunt predispuse comunicarii intre interior si exterior: ochii, urechii, respiratia, pielea, intregul aparatul digestiv.
Vom studia asemanarile dintre structurile corpului: bazinul si picioarele versus prima coasta si bratele, 26 oase ale talpilor versus 27 oase ale mainillor, structurile care se expandeaza in sus ca o cupola( arcul platar, perineul, diafragma, cerul gurii, palma mainii, dura mater). Prin aceste cunostinte vom invata cum sa impingem limitele corpului mult mai departe.
Modulul se va articula in doua momente/ sedinte:
1. Lectii de Awareness through Movement-® ATM- ale metodei Feldenkrais. Lucram in adancul structurii osoase si musculare in relatie cu gravitatia si antigravitatia. Vom folosi sensibilitatea impreuna cu miscarea, astfel incat vom sesiza posibilitatile prezente si orice schimbare de perceptie/ miscare. Lucram cu inteligenta corpului care vede pe prim plan sistemul nervos si cum el coodoneaza intregul corp.
2. Teme de miscare prin improvizatii si secvente date care vor duce mai departe si imbogati tehnica dansului.
In timpul procesului, plecand de la scheme de actiune, ajungem sa reorganizam tot corpul-minte pentru a atinge resurse inca necunoscute. Odata organizata structura/schelet vom simti libertate, energie si creativitate in iar la nivelul emotional pozitivitate, echilibru.

cost: 230 lei pentru cele 3 ateliere
contact inscriere: valentina.de.piante@gmail.com

Va rog sa va inscrieti prin join event si mesaj la adresa de e-mail mai sus mentionata.

Numarul de locuri fiind limitat la dimensiunile salii, participantii vor fi selectati in ordinea inscrierilor. Va multumesc!

Valentina De Piante Niculae este cadru didactic al UNATC, doctor în Teatru și Artele Spectacolului, coordonator de proiecte, coregraf, cercetător și performer. Este singurul profesor din tara cu expertiza ATM în Feldenkrais®, metodă de reorganizare a schemelor neuromotrice. Predă laboratoare de scriere coregrafică și educație somatică, fiind invitată în diverse universități și platforme de cercetare pedagogică. În 2009 a participat la evenimentul TTT – Teaching the Teachers – București și în 2013 la TTT – Budapesta.În 2015 a ținut prelegeri teoretice îmbogățite de o practică corporală intensă împreună cu cercetătorul neurolog dr. Radu Dop și psihologul lector univ. dr. Ovidiu Brăzdau. A ghidat, în calitate de expert român, proiectul european Tandem Dance dedicate nevăzătorilor și performerilor. In anul 2016 a facut parte din [8:tension] choreographers, obtinand o bursa la ImPulsTanz de la Viena cu performance M.E.L.T. Motion Emotion and Lateral Thinking, creat impreuna cu KrootJuurak ( dramaturgia) si Eduard Gabia ( sound research). Face parte din feedback team a noi cercetarii interdisciplinare IDOCDE Mind the Dance, care va fi publicat in anul 2017.Actual este interesata in studiile interdisciplinare adresate copiilor si adolescentilor, cercetand cum miscarea este un declansator de creativitate si de autocunoastere. Noul ei proiect,h.e.art human emobodying art , conceput impreuna cu psihologul Simona Petreaca, coregrafa Alexandra Balasoiu si actrita drd. Ioana Manciu va documenta procesul intampinat cu 4 grupe de adolescenti dela liceele Tonitza, Capsali, Scoala pentru Deficienti de Vedere si Asociatia Gifted ( copii supradotati). Plecand de la metoda Feldenkrais, fiecare grupa, cu o abordare proprie a corporalitatii,va fi ghidata prin metoda Feldenkrais si metoda Siegel catre practici interdisciplinare care implica miscarea, desenul, dans si sesiunile de feedback.