Ateliere educaționale de ziua copilului - Casa cu Blazoane, Chiojdu, 2022

În cadrul parteneriatului educațional dintre Uniunea Arhitectilor din Romania, Din Lut Românesc și Asociația Arhipera, s-au organizat următoarele activități recreativ-educaționale pentru elevi, după cum urmează:

Interval/ durata: 28-29 mai, 3 ateliere de 2 ore
Locul: Casa cu Blazoane
Activități:
1.1. Atelier de modelaj în lut și olărit. Durata 2 ore. Lectori: conf. dr. arh. Lorin Niculae, Gregorio Petru Niculae, elev, sâmbătă, 28 mai, ora 10:00. Nivel: clasele IV-VI
Atelierul a inclus o scurtă prelegere referitoare la importanța culturală a olăritului, la tehnici tradiționale de olărit de pe diverse meridiane și a continuat cu experimentarea lucrului direct cu materialul de către elevii participanți prin modelare la roata olarului, cu tehnica cordonului de lut, modelare de animale, case ș.a.m.d.
1.2. Atelier de inovare în robotică. Durata 2 ore. Lector: conf. dr. arh. Lorin Niculae, sâmbătă, 28 mai, ora 16:00. Nivel: clasele VII-VIII
Atelierul a început cu prezentarea materialului didactic (simpaticii roboți Eli și Znap), apoi a continuat cu experimentarea unor alcătuiri creative realizate de copii cu piese Lego Educațional.
1.3. Atelier de dans contemporan. Arhitectura mișcării. Durata 2 ore. Lector: dr. Valentina De Piante, coregraf, duminică, 29 mai, ora 10:00. Nivel: clasele IV-VIII
Atelierul i-a împins pe elevi să conștientizeze posibilitățile de motricitate expresivă prin jocuri organizate pe muzică.

Atelierele au fost organizate la Casa cu Blazoane, Chiojdu, de Uniunea Arhitectilor din Romania, Asociația ArhiPera și Din Lut Românesc, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Constantin Giurescu”. Cadourile de 1 iunie au fost oferite de EMBLEMA Retail Solutions.
Mulțumim atât tuturor participanților, cât și profesoarelor Școlii ,,Constantin Giurescu'', precum și părinților care au venit ca să-i susțină pe elevi. Mulțumim echipei Casei cu Blazoane.