Proiectare participativă, tabăra școlară Comuna Malu, 2021

„Structuri de primire turistice și educaționale sezoniere pentru elevi și tineri, comuna Malu, jud. Giurgiu”, realizat la solicitarea Consiliul Județean Giurgiu, la care studenții de la Universitatea de Arhitectura și Urbanism "Ion Mincu" au proiectat participativ cu elevii din conducerea Consiliului Județean al Elevilor Giurgiu, la inițiativa domnului arhitect-șef Yahia Dardari.

A fost un proces extrem de interesant să proiectăm participativ împreună cu elevii, să le ascultăm ideile și să creăm un proiect care să existe atât în armonie cu natura, cât și cu elevii care îl vor utiliza în timpul verii! Mulțumim elevilor Ana, Vlad, Vali și Aurelian pentru implicare!

După terminarea Școlii de vară a urmat o perioadă foarte intensă, în care Maria Datculescu și Fulger Adrian, sub îndrumarea directorului de proiect, au realizat coordonarea proiectelor cu masterplan-ul și au dezvoltat conceptele la faza de proiect preliminar.

Director și coordonator de proiect: conf.dr.arh. Lorin Niculae

Masterplan și proiectare generală: Maria Datculescu și Fulger Adrian

Fiecare clădire a fost proiectată participativ, la nivel de ilustrare de temă, în timpul Școlii de vară ArhiPera, ediția a noua, de următoarele echipe:

Restaurantul: Gabriela Stan și Maria Cheptea

Turnul de observare a păsărilor: Irina Ursea și Olga Niculae

Bungalow-urile: Silvia Niculae și Theodor Niculae

Sala multifuncțională și atelierele: Aida Bogdan, Miruna Ciora, Florentina Nicolae, Alexandra Marinescu

Clubul: Irina Roșu și Theodor Șipoteanu

Locuința administratorului, grupurile sanitare și spațiile tehnice: Crina Geambașu, Mihaela Oancea și Iulia Ghițescu

Un proiect ArhiPera și Archos2002.

©2021